FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de installatie van onze producten? Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op.
Wij staan je graag te woord.

Meer dan 80% van de daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. Het beste rendement wordt behaald als de zonnepanelen richting het zuiden onder een hellingshoek van 35 graden worden geplaatst. We houden rekening met hoe oud het dak is, welke ligging het dak heeft, de locatie en de hellingshoek. Om zeker te weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen kun je een vrijblijvende afspraak maken met één van onze adviseurs.

Een zonnepaneel zet zonlicht om in zonne-energie. Op het moment dat er licht op het paneel valt wordt tussen de twee lagen elektrische stroom opgewekt, dit heet gelijkstroom. Met een omvormer zet je deze gelijkstroom om in wisselstroom. Wisselstroom is de bruikbare stroom die uit je stopcontacten komt, waardoor je gebruik kunt maken van duurzame stroom.

 

Overdag wanneer de zonnepanelen energie opwekken verbruik je dus je eigen energie. 's Avonds als de zonnepanelen geen energie opwekken, verbruik je energie van je energieleverancier.

Gemiddeld genomen verdien je zonnepanelen terug binnen 6-7 jaar afhankelijk van het type zonnepaneel, omvormer en plaatsing van de zonnepanelen. Zonnepanelen op het zuiden wekken meer op waardoor de terugverdientijd sneller zal zijn. Aangezien zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, profiteer je daarna nog ruim 15 jaar van gratis energie. Zonnepanelen hebben ook een gunstig effect op de waarde van een woning.

Wanneer u zonnepanelen op uw woning heeft dan zijn er altijd momenten waarop u elektriciteit levert aan uw energieleverancier. U energieleverancier betaalt u daar een vergoeding voor. Dit houdt in dat u doorlopend een product verkoopt en daarmee een ondernemer bent. Omdat u ondernemer bent heeft u het recht om de btw op uw investeren, de zonnepanelen installatie, terug te vragen bij de belastingdienst. Wel bent u btw-plichtig voor de btw die u krijgt over de vergoeding die uw energieleverancier aan u betaald voor de teruggeleverde stroom. Echter kan deze btw-verplichting in één keer worden voldaan via een vast bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het totale vermogen van uw installatie. 

In samenwerking met De Centrale BTW Teruggave regelt Clean Energy Solutions voor alle particuliere klanten de aanvraag voor de btw teruggave.

Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom te leveren, je mag de opgewekte stroom wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je afneemt van het energiebedrijf. Tegen hetzelfde tarief: 22 cent per kWh, inclusief alle belastingen (prijspeil 2020). Daar zit wel een limiet aan: als je jaarlijks meer stroom levert dan afneemt, dan krijg je een lagere vergoeding voor het ‘teveel’ dat je produceert. Deze teruglever vergoeding kan per energiebedrijf verschillen en ligt momenteel ongeveer tussen 3 en 12 cent per kWh. (Bron: www.milieucentraal.nl)

Voor particulieren zijn er in 2021 helaas geen subsidie mogelijkheden voor zonnepanelen, wel kunt u nog steeds gebruik maken van de BTW teruggave regeling. 

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Elke ondernemer die investeert in duurzame energie kan gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek. Jouw investering biedt dubbel voordeel: energiekosten gaan omlaag en je betaalt minder belasting.

De montage van de zonnepanelen op het huis neemt gemiddeld 1 werkdag in beslag. Bij afwijkende formaten en grotere systemen kan het zijn dat de installatie langer duurt. Tijdens de installatie moet je wel thuis zijn aangezien we ook in jouw woning moeten zijn voor de plaatsing van de omvormer en de bekabeling.

Er zijn 4 soorten zonnepanelen in de markt, monokristallijn (zwarte zonnepanelen), polykristallijn (blauwe zonnepanelen), amorf silicium, ook wel dunne film, zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Wij adviseren glas-glas zonnepanelen van het merk Solarwatt, deze zonnepanelen zijn als beste getest door o.a. Stiftung Warentest en EU-project CLEAR.

De voordelen Solarwatt glas-glas zonnepanelen:

  • Grote resistentie tegen weersinvloeden
  • Voortreffelijke brandveiligheid
  • 30 jaar garantie op het product en vermogen
  • 100% bescherming tegen prestatievermindering (PID SAFE)
  • Clean Energy Solutions werkt uitsluitend met gecertificeerde Installateurs
  • Uitsluitend Nederlands sprekende installateurs 
  • Landelijke dekking 
  • BTW terugave service is altijd inclusief
  • Mogelijkheid om de zonnepanelen te financieren 
  • Onze zonnepanelen worden vrijwel altijd binnen één dag geïnstalleerd

Klanten aan het woord

Onze klanten zijn onze beste ambassadeurs en daar zijn we trots op!

Prima geholpen
Had na het leggen nog wat vragen betreft de btw teruggave ook daar prima bij geholpen. Voor vertrouwen kun je zonder zorgen met Clean Energy Solutions in zee gaan. Gewoon goed.

Bart Berkel-Enschot

Erg blij met de geleverde kwaliteit en service! Ik heb een goed gevoel overgehouden aan mijn ervaringen met Clean Energy Solutions. Ze leveren goede kwaliteit en service. Ook de nazorg ervaar ik als zeer prettig. Je weet waar je aan toe bent.

Pascal Emmen

Super snel geregeld! Via Clean Energy Solutions zonnepanelen op onze schuur laten plaatsen, netjes binnen een dag geplaatst.Lonneke Oldemarkt

Meer informatie of deskundig advies?

Heb je nog vragen? We staan je graag te woord. Voor vragen of aanvullende informatie kun je het mailformulier invullen en dan nemen wij contact met je op.

Clean Energy Solutions